Energetische Behandeling

 1. Verschil Massage en een Energetische Behandeling

  De belangrijkste verschillen tussen een massage en een energetische behandeling zijn: De belangrijkste verschillen tussen een massage en een energetische behandeling zijn: 


  - Bij Memorable kun je terecht voor een hoofd-nek-rug massage. Je ligt hierbij op je buik. Tijdens een Energetische Behandeling wordt de gehele voor- en achterzijde van het lichaam behandeld.

  - Een massage is met name gericht op het laten ontspannen van de spieren. Een Energetische Behandeling is gericht op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van de mens. 

  - Tijdens een massage maak ik gebruik van druk- en strijkbewegingen. Tijdens een Energetische Behandeling wordt dit ook gedaan en zal ik vaker mijn handen stil leggen op die plaatsen waar de energie mag gaan stromen. Ook zijn er momenten dat ik je niet aan raak, omdat mijn handen dan je aura aftasten en daar healing brengen. 

  Lees meer »
 2. Chakra's in balans bij Memorable

  Wat zijn chakra's?

  Chakra's zijn knooppunten van energie waar diverse energiebanen in het lichaam samen komen. Ze zijn niet waarneembaar met ons fysieke oog en bestaan uit energie. De knooppunten draaien als een wiel en kunnen daarmee de energie in beweging zetten en doorsturen naar de andere chakra's. Over het algemeen wordt er gewerkt met 7 basis chakra's. We hebben er veel meer, maar om overzicht te houden behandelen we alleen deze.

  • Chakra 1: Wortelchakra (ook wel Muladhara genoemd). Gelegen onderaan de ruggengraad. De wortelchakra staat voor je gevoel van veiligheid en stabiliteit.
  • Chakra 2: Sacraal chakra (Swadhistana). Deze bevindt zich net boven de wortelchakra, bij het stuitbotje / beneden de navel. Deze chakra staat voor je gevoel van verbinding, dankbaarheid en je seksuele gevoelens.
  • Chakra 3: Zonnevlechtchakra (Solaris plexus). Deze bevindt zich 2 cm boven je navel. Een stukje boven het sacraal chakra. Dit is het
  Lees meer »
 3. Chakra's in balans brengen bij Memorable

  Regelmatig ontvang ik de vraag ofdat het ook mogelijk is om chakra's terug in balans te brengen. Jazeker, dat kan! Ik zal je in het kort uitleggen op welke manier dit gebeurt.

  Chakra's zijn kruispunten in het lichaam waarlangs energiebanen hun weg vinden. Deze kruispunten worden gemarkeerd door een wiel waarmee de energie in het lichaam wordt getransporteerd. Deze chakra's zijn voor ons heel belangrijk, omdat wij de energie nodig hebben voor onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De chakra's nemen energie op en geven energie af en hebben een belangrijke functie voor zowel het fysieke lichaam als de geest. Iedere chakra is gelegen op een andere plek in het lichaam en kent zijn eigen functie binnen dat gebied. Daarnaast werken chakra's altijd samen, waarbij het doel is alles in balans te brengen en te houden. Je kunt je dan dus ook voorstellen dat wanneer een chakra geblokkeerd is, een ander chakra het overneem en dan overactief wordt.

  Chakra's zijn

  Lees meer »