Persoonlijke coaching door Memorable

Verandering vraagt om bewustzijn, wilskracht en om acceptatie. Vanuit deze drie pijlers is het mogelijk om een coachtraject bij mij te volgen. Een coachtraject hangt altijd onherroepelijk samen met competentie ontwikkeling. Vragen die hieruit voort komen zijn bijvoorbeeld: Welk gedrag belemmert jou op dit moment in je werk of dagelijkse omgang met anderen? Maar ook: Waarom lukt het je niet om stappen te zetten in je ontwikkeling / in je werk? Waardoor word je belemmert? Hoe voelt dat dan?
Coaching zal dan ook voornamelijk gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Heb je vragen over je levensdoel en levensmissie, dan is dit ook mogelijk. Dan wordt het coachtraject hierop aangepast.

Waarom kies je voor Memorable?

Alle opleidingen die ik heb gevolgd hebben betrekking op persoonlijke ontwikkeling. Na de HAVO ben ik de PABO gaan volgen en heb deze afgerond. Daarna de universiteit met als richting Onderwijskunde. In mijn afstudeerscriptie richte ik me op het leren van jonge managers bij de Rabobank Academie. Na de universiteit heb ik diverse banen gehad waarbij ook hier weer de focus lag op persoonlijke ontwikkeling als individu en als collectief. Ik heb zowel ervaring in de non profit sector als in de profit sector. Hierdoor heb ik diverse leerprogramma's mogen ontwikkelen gericht op alle niveaus die denkbaar zijn. Van analfabetisme tot aan instructie trainingen en van trainee programma's tot aan leerprogramma's voor het hoger management. Ik heb gewerkt voor bedrijven zoals VGZ, Rijkswaterstaat, het ROC en de NS.

Behalve kennis en ervaring ben ik intuitief en sensitief ingesteld. Dit betekent dat ik de ander goed kan aanvoelen en altijd streef naar verbinding. Mijn talent komt hierin het meeste tot zijn recht.

Vanuit praktijk Memorable coach ik kinderen en volwassenen in bewustwording en authenticiteit. Tegenwoordig zijn veel mensen druk met vanalles wat het leven te bieden heeft en dan vergeten ze vaak zichzelf. Naar binnen keren en contact maken met je eigen lichaam, geest en ziel is belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken in het leven. Ook om grenzen aan te kunnen geven en om je plek in te nemen in de maatschappij. Ik kijk hierbij onder meer naar de kwaliteiten en sterke punten van iemand.
Het vaststellen van je talenten en het verder inrichten van je groeipad gebeurt door middel van ervaring en reflectie. Ervaring door te doen en reflectie door interactie met anderen. Een coachgesprek staat niet op zichzelf. Coaching kan alleen slagen als dat wat je bespreekt ook daarna wordt toegepast in de praktijk. Ik spiegel dan ook graag tijdens je persoonlijke traject en tast af of je nog steeds AANwezig bent en voelt waarom dit belangrijk voor je is.

Voor de volledigheid verwijs ik je graag naar mijn cv welke beschreven is op mijn linkedin pagina: klik hier.

Wat houdt een coachtraject bij Memorable in?

Een coachtraject start altijd met een kennismaking. Deze kennismaking kan onderdeel uitmaken van de eerste sessie. Dat hangt er vanaf wat jij prettig vindt. Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een coachtraject is dat we beide instemmen met het vervolg. Een coachtraject bestaat altijd uit minimaal 4 sessies waarin we elkaar zien en spreken. Iedere coach sessie duurt 90 minuten. Jij bepaalt zelf hoe intensief we elkaar zien en spreken tijdens je traject. Dit kan 4x per maand zijn, 2x per maand of 1x per maand. De frequentie per maand bepaal jij.

Wat als mijn coachtraject vergoed wordt door mijn werkgever?

Wanneer een werkgever betrokken is bij een coachtraject, dan worden tijdens de kennismaking de persoonlijke doelstellingen op papier gezet. Tevens wordt er een coach contract opgesteld en ondertekend door ons beiden. In dit contract wordt jouw ontwikkelingsvraag vverder uitgediept en hierin zijn de doelstellingen eveneens uitgewerkt.
Je overlegt de coachopdracht met je werkgever. Tussen de coachgesprekken in ga je aan de slag met opdrachten. Veelal zijn dit reflectie opdrachten, maar het kunnen ook concrete opdrachten zijn waarmee bepaald gedrag afgeleerd of juist aangeleerd wordt.

Het laatste coachgesprek zal geëvalueerd worden. Hier wordt eveneens een verslag van geschreven welke jij (en waar nodig werkgever) kan gebruiken om de persoonlijke leerweg verder vorm te geven.

Wat voor onderwerpen zijn geschikt voor een coach traject?

Regelmatig ontvang ik de vraag of een persoonlijke ontwikkelvraag geschikt is voor coaching. Het antwoord is bijna altijd ja! Daar waar jij last van hebt is in feite altijd geschikt voor persoonlijke ontwikkeling. Of het nu in je dagelijkse werk voorkomt of in de omgang met anderen of zelfs met jezelf. Een coach is er vooral voor om je dichter bij jezelf te brengen, om je te spiegelen en om je zelfvertrouwen te laten toenemen. Er zijn veel mensen uit het bedrijfsleven, maar ook uit de politiek en BN-ers die standaard een coach in huis hebben. Een coach is immers iemand die met afstand naar jouw uitdagingen of vraagstukken kan kijken, die je leert om kritisch naar jezelf te blijven, die je leert om jezelf continu te ontwikkelen. Een coach maakt je beter in welke vorm dan ook. Wanneer heeft het dan geen zin om een coach traject aan te gaan? Dat is wanneer je deze "moet" aan gaan van iemand anders en jij zelf niet gemotiveerd bent. Ook wanneer kennisgebrek centraal staat en het dus veel effectiever is om een boek te lezen of een theoretische opleiding te volgen.

Waar kan ik me aanmelden voor een coachtraject?

Ben je geinteresseerd in een coachtraject of wil je graag meer informatie? Dat is altijd mogelijk. Je kunt me bellen of een mail sturen. Net wat jou het beste uit komt.

Voor contactgegevens, klik HIER