Narcisme, een hardnekkige blauwe plek in heel je zijn
zo voelt het wanneer een narcist in je leven is geweest, of nog steeds is. Een narcist laat diepe wonden achter. De belangrijkste wond is je eigenwaarde.

Wat kun je doen tegen narcisme?

Wanneer je een narcist nog steeds in je leven is, kun je een aantal gerichte maatregelen nemen. De belangrijkste maatregel is werken aan jezelf, sterker worden en onafhankelijker. Ik kan je hierbij helpen.
Wanneer een narcist niet meer in je leven is, maar wel zijn sporen heeft nagelaten, is het belangrijk dat je gaat verwerken. En ook hier sterker worden en onafhankelijker. Hierbij kan ik je ook helpen.

Help, ik heb een narcistische ouder!

Gelukkig ben je er achter gekomen. Dat is stap 1. Je bent dus op de goede weg! We gaan samen bekijken wat de impact is geweest of wat de impact nog steeds is van jouw ouder op je persoonlijkheid. Het is een intensief traject, maar met een heel mooi einddoel. Ben jij er klaar voor?

Help, mijn partner is een narcist!

Oei, dat is heftig en ingrijpend. Wat goed dat je dit in ziet. Samen gaan we aan het werk om je sterker te maken. Jij als mooi mens mag weer gezien worden. Je gaat weer stralen!

Is een narcist te genezen?

Nee, helaas. Zo stellig ben ik inmiddels. Een echte narcist is niet te helpen. Sterker nog, een echte narcist wil niet geholpen worden. Verwar deze uitspraak overigens niet met een kind dat een narcistische ouder heeft gehad. Vaak erft het kind een aantal gedragingen, maar kan de wil van het kind zo sterk zijn om narcisme in de genen te overwinnen.

Hoe help je iemand die het slachtoffer is geworden van narcisme?

We gaan samen bekijken wat bij jou past. Ieder mens is uniek. Ik werk niet volgens een vast behandelplan. Maar dat het een intensief traject wordt, staat vast. Jouw weg om los te komen van het narcistische misbruik gaat over schrijven, praten, doen en ervaren. Dat is een korte samenvatting van ons contact en de momenten dat je in de praktijk bent.

Hulp bij narcisme nodig? Neem dan contact op. Klik HIER.