Coaching

Wat houdt coaching in bij Memorable?

Verandering vraagt om bewustzijn, wilskracht en om acceptatie. Vanuit deze drie pijlers is het mogelijk om bij Memorable een coachtraject te volgen. Een coachtraject hangt altijd onherroepelijk samen met competentie ontwikkeling. Vragen die hieruit voort komen zijn bijvoorbeeld: Welk gedrag belemmert jou op dit moment in je werk of dagelijkse omgang met anderen? Maar ook: Waarom lukt het je niet om stappen te zetten in je ontwikkeling / in je werk? Waardoor word je belemmert? Hoe voelt dat dan?

Coaching is voornamelijk gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het kan te maken hebben met je mindset en/of met bepaald gedrag waar je in ondersteunt wil worden. Heb je vragen over je levensdoel en levensmissie, dan is dit ook mogelijk. 

Een coachtraject start altijd met een intake waarin de kennismaking plaatsvindt. Een belangrijke voorwaarde voor een coachtraject is dat zowel coach als client instemmen met het vervolg. Het intake gesprek is tevens onderdeel van het eerste coachgesprek. Iedere sessie duurt 90 minuten.

Een coachtraject bestaat uit minimaal 3 coachgesprekken / coachsessies met een duur van telkens 90 minuten. We bepalen samen of de sessie om de week of om de twee weken plaats kunnen vinden. Tijdens de eerste sessie worden de doelstellingen bepaald. 

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom coaching bij Memorable?

Wat zijn mijn kwaliteiten op het gebied van coaching en welke ervaring heb ik hierin? 

Laat ik beginnen met mijn studieachtergrond. In 2000 heb ik de PABO afgerond. Met de PABO ben je bevoegd om voor de basisschool klas te staan. Een boeiende tijd, omdat kinderen ons veel te vertellen hebben en het gedrag van kinderen heel zuiver en transparant is. Kinderen staan van nature meer open dan volwassenen.

Na de PABO ben ik Onderwijskunde als onderdeel van Pedagogische Wetenschappen gaan studeren aan de universiteit van Nijmegen. In mijn afstudeerscriptie richtte ik me op het leergedrag van jonge managers. Als onderzoeksveld gebruikte ik hiervoor mijn stageplaats de Rabobank academie. In 2003 studeerde ik af en ging ik als adviseur aan het werk. In het begin ontwikkelde ik verschillende opleidingsprogramma's voor het ROC waarbij de Beroepsbegeleidende Leerweg een hoofdrol speelde. Daarna ben ik als medewerker opleidingen aan de slag gegaan bij SITA. Een afvalinzamelaar. In deze functie heb ik een scholingstraject voor laaggeletterden opgezet, zodat het analfabetisme ook de aandacht kreeg. Maar ook een Sales academie met een compleet aanbod aan trainingen maakte hier onderdeel van uit.

Na SITA ben ik aan de slag gegaan als adviseur voor diverse organisaties zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, de NS en een verzekeringsorganisatie. Hierbij ontwikkelde ik verschillende leerprogramma's voor alle lagen van een organisatie. Van traineeprogramma's tot talent development programma's tot management development programma's.

Tot slot heb ik me bij VGZ gericht op de wettelijk verplichte trainingen en op een programma voor het hoger management waarin authentiek leiderschap de hoofdrol speelde. 

Een boeiende tijd en het heeft mijn kijk op de mens en haar leerpotentieel compleet gemaakt. Ik heb een oprechte interesse in de mens en kan mijn deskundigheid in combinatie met mijn intuitieve vermogens inzetten om jou verder te brengen.

Vanuit praktijk Memorable coach ik volwassenen en kinderen met als doel ze bewuster te maken en dichter bij zichzelf te brengen. De focus ligt met name op het ontdekken en herkennen van de kwaliteiten / sterke punten van een persoon. Dit vanuit de gedachte dat iedereen over een of meerdere talenten beschikt en dat je dat vaak zelf ook leuk vindt om te doen (omdat het je gemakkelijk af gaat).

Het vaststellen van je talenten en het verder inrichten van je groeipad gebeurt door middel van ervaring en reflectie. Ervaring door te doen en reflectie door interactie met anderen. Een coachgesprek staat niet op zichzelf. Coaching kan alleen slagen als dat wat je bespreekt ook daarna wordt toegepast in de praktijk.

Wil je graag meer weten over mijn studie- en werkervaring? Dan verwijs ik je graag naar mijn volledige cv welke beschreven is op mijn linkedin pagina: klik hier. 

Meer over mij, klik HIER

Coaching via je werkgever

Wanneer je een coachtraject via je werkgever volgt, dan stellen we samen een coach contract op welke zowel wordt ondertekend door client als coach. In dit contract wordt de vraag van de client verder uitgediept en zijn de doelstellingen uitgewerkt.
Client overlegd de coachopdracht, indien noodzakelijk, met zijn of haar werkgever. Tussen de coachgesprekken in gaat de client aan de slag met opdrachten. Veelal zijn dit reflectie opdrachten, maar het kunnen ook concrete opdrachten zijn waarmee bepaald gedrag afgeleerd of juist aangeleerd wordt.

Het laatste coachgesprek zal geëvalueerd worden. Hier wordt eveneens een verslag van geschreven welke de client (en waar nodig werkgever) kan gebruiken om de persoonlijke leerweg verder vorm te geven.

Ik zoek een leefstijlcoach

Je kan bij mij een persoonlijk coachtraject volgen waarin we gaan bepalen welke gedragingen jou in de weg zitten. Leefstijlcoaching gaat in feite over hetzelfde. Samen kijken we hoe we jouw leven beter op de rit kunnen krijgen. Hiervoor hanteer ik een stappenplan aan de hand waarvan we aan de slag gaan. Ik schrijf vooral "we", omdat het een wisselwerking is tussen jou en mij. Voor meer uitleg hierover klik HIER.

Waar kan ik me aanmelden voor een coachtraject?

Ben je geinteresseerd in een coachtraject of wil je graag meer informatie? Dat is altijd mogelijk. Je kunt me bellen of een mail sturen. Net wat jou het beste uit komt.

Bellen: 0031-(0)644046808

Email: info@memorable.nl